IKLAN NAK MASUK

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers Lilypie Breastfeeding tickers Daisypath Anniversary tickers

Wednesday, May 18, 2011

kisah baju raya..

Ari ni nk cite pasal baju2 raya..ekekekee..banyak pasal baju raya anak2 la,makpak ni pakai mana yg ada je..lgpun saiz kita x penah la berubah ketara sgt kan..setakat 1-2cm tu kira boleh adjust :P..

Ye pose pun belum kesahkn baju raya plak kan..bulan puasa tetap akan dtg..i'Allah..p'sediaan utk raya pun kena la sediakn mana yg patutkn...tambahan pulak beraya dgn sorang lg puteri kami si awatif kan..i'Allah..

Nak2 baju kurung..skang ni smua org tempah awal2 kan takut tailor x ambik dah kalo dekat2 nk pose nnt :D..

Aku ni belum menempahnya pun lg..ate m'cari kain2 pun dekat 2 minggu..kalo beli online gitu la kekdahnya..sapa cepat dia dpt!

Selalunya aku x ghairah sgt m'beli baju utk diri sendiri,kalo benda baru pun mgkn kasut @ tudung aje :D..raof lgsg la nk suh beli t-shirt baru pun kemain la susah..tp dia tu kalo bukan raya pun aku tgk ada je t-shirt baru yg dibeli..kaki shopping gak sebona eh!

Oh ye tema utk raya pertama thn ni adalah hijau..hijau epal gitu..requested by raof!dia tu kalo bole every year nk ijau..ijau epal la,ijau pucuk pisang la,ijau PAS la,ijau daun la..huahuahuaaa..sib baik la ijau adalah warna kegemaranku kan..

Tiba2 thn ni kami retro sket..corak aku & girls adalah polkadot/stripe..kalo jd cantik korang senyum ye,kalo mcm hampagas korang buat2 la senyum ye..kang sentap hati mak ok!

Kain pasang utk baju melayu hadi pun dah ada,tinggal nk tempah cuma raof thn ni x tempah,nak beli siap katanya..soka ati la!

Hari ke2 & seterusnya mcm biasa la tema ikut sokahatimakpaknkkalerape..bole???

Normally raof yg akan ajak b'shopping raya utk anak2..kalo dia yg ajak makanya kena la pegi sbb time tu budget dia t'baek..alhamdulillah.. ngeh..ngeh..

Kalo dia x sebut pasal shopping raya,x usah la nk b'zikir2 kt telinga dia,buat kena penampo je kang..huahuaaaaahahhaaaa...joking!

Kira mcm ko usha je dulu,bila2 nnt baru beli dgn harapan baju2 yg b'kenan tu still ado la ye,kalo x ada makanya meraban2 la ko sorang2 kt situ hahhaaaaa..

Spt biasa budget utk anak2 just 3-4 pasang sorang aje t'masuk la adik mya..kdg2 t'lebih gak sepasang..hahahaaaa..itu keje aku sbb ada je yg b'kenan kan..

Untuk hadi setahun sekali mmg kena tukar seluar dia..cukup2 sethn mmg x muat dah..gumuk budak tu!hahaa..t-shirt pun mcm tu..

antara hadi punyer..

Alya plak..baju2 byk yg dah singkat so kebykknnya beli saiz 4thn..thn ni aku tempah jugak beberapa dress utk dia & adiknya..:D

antara alya punyer..

Awatif..budak tecik ni aku beli up to 6mth..pjg umur murah rezeki time raya tu dia dah dekat setahun pun..i'Allah..baju2 dia aku sediakan byk jugak maklum la budak baru nk m'besar..kejap2 kang kotor,b'peluh..:D

antara mya punyer..

Ok la tu aje..sedia la sikit2,bila ada budget je kita beli kan..maklum la skang ni belanja mmg tinggi kan..kalo nk beli sekaligus mmg nangis la huhuhuuuu..duit mcm air je mengalir kan..baru je pegang RM50 kt tangan tiba2 sehari bole abishhh!!!

p/s korang camna?tema apa ye?

4 comments:

I think I write said...

wah awalnya c.wa shopping utk anak2... As baru jer tempahkan budak2 ni baju kurung... Shopping baju raye yg pesen2 seluar n skirt ni lum lagi la.. Dah ade 2 3 helai tapi rase cam syok pulak g shopping time pose nnt... Ade lagu raye.. Hehehe.. tapi persiapan awal tu pentingkan? Kalau dah asben ajak, jgn tolak... bila lagikan???? As taun ni 1 tema ngan kete baru...... mild silver... hehehehe..Actually nak amik silver tu thn lps tapi dah terbeli kaler kuning... So bawak ke hadapan la kaler tu...

ct kiut said...

hehe kelakau pon ade,sanggup open closet tangkap gambau tuh kehkeh..

che'wa said...

as..mmg kami biasanya gitu la as..slalunya kalo asben ajak gi shoppping 'raya' maknanya kena pegi la..sbb t budget tu lari ke lain :D

kalo bulan pose plak kami ni mmg x kluar pun,tambah dah ada anak kecik ni lg la as..huhuhuuuu

kalo nak tambah apa2 pun time dekat raya t baru la beli..tu pun tinggal kuih muih & sket2 brg raya..

ezatul mazlina said...

che wa...kain cotton yg bunga2 tu cam sama ngan anak aku..tapi aku beli banyak warna biru....kalo sama pun takpe, mmg susah nak jumpa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...