IKLAN NAK MASUK

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers Lilypie Breastfeeding tickers Daisypath Anniversary tickers

Sunday, May 22, 2011

tule..tule dah besor giler..

abaikn air yg kotor itu..nak cuci ni..

Lama x cite pasal 'pet' kami ni..'tule..tule..' kata alya hahaaaa..

Buat yg x tau namanya tucks..dah besor sgt kura2 ni..korang tgk la sebesar tgn aku dah pun..dulu bela sekecik tgn alya je..

Makin besor makin kesian plak..x tau nk buang ke mana..bila pikir nk kena buang plak lg la kesiannya..

Mana x nya makan minum tempat tinggal smua aku yg buat..nk harapkn depa 2 branak tu kim salam la..kdg2 b'bau satu umah pun x tau nk cuci lagi..nyampah!

Nasib baik la ikan2 yg raop beli masa hrjd hadi thn lepas dah mati,kalo x double work aku ok!

Ok tu je..korang ada pet?

8 comments:

Naimah SiDiK said...

uhu cianya nak buang wa.. simpan je la wa. itulah kalau bela binatang nie kan.. dah sayang plak buang.. mula la pk cam mana dia nak survive sdiri nanti.. huhuh

Itu yg hubby cam x mo bela kura2.. hahha even hamster pun dia x kasi tp kucing nak plak.. hahahha

tp x kot buat masa nie coz Qisya kecik lg kan n dia allergic ngan bulu2 nie... huhu

che'wa said...

tu la nad..nk buang sayang,lgpun x tau nk buang kt ne..

asben wa plak pet yg b'bulu dia x kasik la..takut anak2 allergic tp kalo jenis kura2,ikan dia ok :D

I think I write said...

wa, umah kami mcm umah wa la.... Hamster ada, turtle ade ekor n ikan.. Ltely hasben dok tgk2 kucing but since sekor dah RM660 better not la as ckp kat hubby.. membazir la... So skg ni jadi la kami penternak yg berjaya utk pet2 tu... Tapi as dah warn hubby awal2.. nak piara binatang ok.. but semua kerja2 pembersihan jalankan sendiri.. Kdg2 kelakar tgk hubby nak handle hamster time cuci sangkar.. Dia geli... kdg2 terpekik2 gak la bila hamster tu gerak2 time nak masukkan dlm kandang dia... Hehehehe

che'wa said...

wahhhh..lg byk as punya..kami ni yg still hidup kura2 aje la,ikan byk kali bela tp x panjang umur heheee..

dulu penah bela hamster,since dia dah lari x mo bela dah..buat masa ni kucing belum t'pikir nk bela sbb bulu kan..budak2 & bapak budak bukannya tahan bulu2 ni..hidung sensitip hahaa..

tu pun hadi ada hati nk mintak bela arnab..comel jugak kan tp tu la binatang bulu2 not allowed :P

tp depa ni bela la apa saja binatang,tukang bersih aku jugak hahahaa..tu yg geram!

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

wa,
dlu mase kapel sy pernah bela sepasang pet gitu, kaler ijo.. ;p
kure kecik kot.. heheh..
bela kat hostel, skali nk tuko air.. hazab!!! busuk bango sbb makanan die yg pallet tu.. ;p
cpt aje beso taw, blk umah ai bg die kangkung.. la ni dh bg orang, tak mampu dh nk jaga.. jaga anak sudah... heheheh
opps, skrg ada ollie si arnab!!! =)

che'wa said...

mmg la leily..bila time nk cuci tu la menyakitkn hati & hidung hehee..busuk ya hamat..

nk arapkn asben ngan hadi ya ado la!agaknya lg busuk lg sedap kot baunya..hahahaaa..

itu la skang ni dah besor sgt,nk buang kesian,nk bg org x tau la sapa yg sanggup jaga pun..

i like arnab!!!comel je kan..tp tu la ntah bila dpt bela sbb depa ni sensitip ngan bulu2an ni :D

Nens Collection said...

sy ade kucing jek..kura2 sy suka tgk..tp sy geli kepala die..mcm ular...huk huk huk...

follow me 2 ya..
http://www.nenscollection.blogspot.com/

salwana nordin @ che'wa said...

heheeee..masa kecik ok je tp bila besar mmg geli nak2 kaki tangan yg x diam tu :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...