IKLAN NAK MASUK

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers Lilypie Breastfeeding tickers Daisypath Anniversary tickers

Friday, August 20, 2010

Sweet 2yrs..

''sElAmAt HaRiJaDi..sElAmAt HaRiJaDi..
SeLaMaT hArIjAdI..nUr AlYa
sElAmAt HaRiJaDi!!!''

Happy 2nd b'day to my lil girl Alya 22/8/2008..mcm biasa spt thn2 sblmnya b'day dia jatuh bulan pose so x bole lah nk sambut meriah2 gitu..ada rezeki sambut masa raya t lah ye..

Pagi2 hari lg spt biasa abang ngan baba 'menyumbangkn' serangkap lagu b'day yg bukan saja m'buatkn alya t'lena malah ngan aku2 sekali zzzzzzzzzzzzz...

Korang tau la mildstone utk budak 2 thn kan,kebykkn pd usia in hanya b'kait pd perkataan & perbuatan shj..alhamdulillah alya ni cepat belajar itu ini,kdg2 geram dibuatnya sbb x diam!mari kita tgk apa mildstone dia ye:

*dah lama wean off milk ibu..*nk bg adik plak insyaAllah*
*minum susu byk,mkn ala kadar je..
*suka sgt dgn kismis & vitamin perisa anggur..
*sudah kenal b'apa jenis benda..
*boleh menyebut b/apa perkataan dgn baik..
*boleh membina & menyusun 2-3 perkataan dgn baik..
*tahu sst maksud seiring perbuatan cth garu,pusing,lap dll..
*sbb dah pandai b'ckp so menyanyi pun boleh..selalunya lagu kanak2 cth buai laju2,burung kakak tua,twinkle2,tepi gunung air terjun etc..
*potty training agak berjaya..w/pun kdg2 t'babas,kencing je still dlm dypers lg,ni aku belum cuba lg ni!
*Tahu nk masukkn baju kotor dlm basket & buang dypers dlm dustbin..
*x diam seminit kecuali kalo x sihat..
*ayat yg buat kami gggggrrrrrr 'x payah!'

Itu la antara yg aku npk depan mata,kdg2 org lain dulu yg perasan kembang kuncup anak2 kita kan..'eh,anak ko dah tau buat ini la'..'oh ye ke,apsal bole x perasan ha'..ayat lebih kurang kita selalu dengar kan..hhhmmmm..

Mildstone alya ni x byk beza ngan hadi pun kecuali potty training & bf..hadi aku start potty training agak lambat dlm 2 1/2-3 thn camtu,bf plg lama ngan aku sampai 1thn 7bln gitu..tp alhamdulillah kedua2nya ringan mulut w/pun hadi kurang peramah & pemalu b'banding adik dia..

Walau lambat @ cepat both aku sayang :D..sapa x sayang anak kan,giler kau sakit perit b'salin loh!

p/s Doa ibu..semoga alya panjang umur dimurahkn rezeki,m'jadi anak yg solehah dunia & akhirat..:D






4 comments:

MariaFaizal said...

Happy birthday Alya!!! :D
Semoga membesar jadi anak yg taat,terpelajar,sihat & membahagiakan mommy
& daddy dunia akhirat.Ameen...

Wana,
Layout blog yg baru sangat cute!!! :D
Cheers ..

wana said...

Thanks kak Maria..

InsyaAllah itu lah yg diharapkan oleh smua ibubapa di dunia ini kan :D

Cheers to u too...

Naimah SiDiK said...

hapy belated besday alya!!.. cepat masa berlalu kan... huhu

xpe big celebration after raya eh.. jgn lupa mintak xtra dwet raya kat ibu n babag taw..

btw development anak2 ni x sama kan.. si hero naim plak x jenis dok diam.. bercakap + main.. sama lah porry training pun lambat. but now langsung x maw pakia pampers.. siang or malam.. risau gak malam tkt terbabas kan.. tp alhamdulillah stakat ni ok lg.

wana said...

thanks unty naimah..

ye la celebrate masa t raya t..insyaAllah..

depa ni masa raya mmg kaya sedara mara bg so selamat lah duit ibu baba hehehe...

itu la lain anak lain la developmentnya..yg ptg kita kena rajin train,kdg2 p'kembangan tu dah ada cuma kita je lambat npk kan..:D

wahhhh hero dah kena start training jd abg la ye,sket lg nk dpt adik dah kan..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...